Herfst verkoopstyling tips voor een aantrekkelijke woningpresentatie

 

De dagen worden korter, bomen verliezen hun blad, de herfst is begonnen! Maar ook in de herfst kun je prima je huis presenteren voor de verkoop. Onzin om te wachten tot het voorjaar. Want als je het slim aanpakt, kun je in de herfst een prachtige verkoopprestatie van je huis maken. Buiten kleurt de natuur prachtig geel-oranje-rood. En binnen maken we het weer gezellig in huis.

In dit artikel krijg je 5 herfst verkoopstyling tips waarmee jij jouw huis aantrekkelijk kunt presenteren voor potentiële kopers. Als je plannen hebt om je huis nu in de verkoop te zetten, kun je ze meteen opvolgen. Heb je je huis al een tijdje zonder resultaat in de verkoop? Pas dan je presentatie aan.

 

Waarom je presentatie aan de herfst aanpassen?

Het is heel belangrijk dat jouw woningpresentatie klopt bij het seizoen waarin je je huis verkoopt. Huizen worden een stuk minder aantrekkelijk voor potentiële kopers als ze het idee krijgen dat jouw huis al een tijdje te koop staat. Dan gaan ze twijfelen of er wellicht iets met jouw huis ‘aan de hand is’. Is de vraagprijs te hoog? Zijn er soms verborgen gebreken? Is de staat van onderhoud slecht? Allemaal vragen die je niet bij kopers wilt oproepen.

Daarnaast is het belangrijk in te spelen op de gevoelens van potentiële kopers. Als het buiten kouder wordt, laat dan zien hoe lekker warm en sfeervol jouw huis in de herfst is. In de herfst is de behoefte gezellig met z’n allen in de woonkamer te zitten veel groter dan in de zomer. De binnenruimtes zijn in de herfst veel belangrijker. Maar sommige tuinen hebben nu ook een prachtige herfstkleur waar je tijdens een mooie dag heerlijk kunt vertoeven.

 

5 Herfst verkoopstyling tips

1. Houd je tuin onder controle

Houd looppaden en je terras bladvrij. Enerzijds om je tuin netjes en aantrekkelijk te houden. Maar anderzijds om ervoor te zorgen dat kijkers tijdens de rondgang door jouw tuin geen uitglijders maken. Zo’n negatieve ervaring is absoluut niet bevorderlijk voor de verkoop. Zorg dat alle paadjes en terrassen begaanbaar blijven. Dat kijkers niet door bladerhopen heen hoeven te lopen. Zo geef je kijkers een positief gevoel over je tuin mee.

2. Creëer kleur in de tuin

In de herfst gaan de zomerbloeiers dood en verliezen veel planten en bomen hun bladeren. Veel kleur en groen verdwijnt hierdoor. Met herfstaccessoires, zoals pompoenen en herfstbloeiers kun je je tuin weer kleur geven. Heb je veel potten staan met uitgebloeide zomerplantjes? Vervang die dan door winterharde groene planten, heideplantjes of viooltjes. Op deze manier blijven de buitenruimtes fleurig en aantrekkelijk.

3. Maak het binnen licht

De dagen worden zo kort dat het eind van de middag soms al schemerig is. Maar ook op sombere dagen kan het binnen de hele dag donker blijven. Zorg dat je tijdens een bezichtiging de lampen al aan hebt. Licht geeft kleur en sfeer aan een ruimte en zorgt voor een ruimtelijke beleving. Check daarom of al je lampen het nog doen. Vervang kapotte peertjes en spotjes. Tijdens een bezichtiging staat het namelijk heel slordig als sommige lampjes niet werken.

4. Maak het binnen gezellig

Niet voor niets vinden veel woonbeurzen plaats in de herfst. De herfst is de periode dat we ons weer focussen op het interieur binnen. We hebben veel meer behoefte aan gezelligheid en warmte. Knus bij de haard zitten, kaarsjes aan en een plaid over je heen. Speel hier op in. Laat ook zien dat jouw woonkamer al die elementen heeft om er gezellig met z’n allen te vertoeven. Heb je een open haard? Steek die dan aan tijdens de fotoshoot voor mooie sfeeropnames. Geen haard? Doe de kaarsjes aan tijdens een bezichtiging. Gebruik gebreide plaids, zachte kussens en bijpassende kaarsen om je kamer ‘cosy’ te stylen.

5. Kies de juiste temperatuur

Het kan in de herfst al flink koud worden. Zo is het de ene dag nog 20º C, de volgende dag kan het zomaar 10 graden kouder zijn. Zorg dat je woning tijdens een bezichtiging op temperatuur is. Stel je de thermostaat altijd laag in als je overdag weg bent? Pas die dan aan op een dag wanneer een bezichtiging plaatsvindt. Zorg dat het rond het tijdstip van de bezichtiging aangenaam is in je huis. Niet te warm, maar zeker niet te koud. Geef kijkers geen rillerig gevoel tijdens een bezichtiging, maar laat ze genieten van je huis bij de juiste temperatuur.

 

(Bron: Lo-studio.nl)