Wanneer verkoop je je woning?

 

Uiteraard kun je gelijk wanneer je woning verkopen, maar zoals bij zoveel zaken in het leven is timing alles. Verkopen op het juiste moment kan je fiks wat meer centen opleveren. Wanneer dat moment is? Wel, je kan alvast rekening houden met de onderstaande momenten. Wie weet levert het je wel duizenden euro’s extra op.

Mijd de vakanties

Een huis te koop zetten in de vakantieperiodes? Niet ideaal, de kans is groot dat je minder kooplustigen aantrekt. Statistisch gezien is december trouwens de minst interessante periode om een woning te koop aan te bieden. De eindejaarsdagen slorpen overduidelijk heel wat energie op. 

 

Jonge koppels bereiken

Heel wat jonge koppels krijgen een gepeperde belastingbrief. Wat meer kosten maken blijkt dan al snel een uitkomst. Heel wat jonge koppels kopen dan ook een woning aan het begin van hun carrière. Een woning kan de belastingen aardig drukken. Het mag dan misschien niet de belangrijkste reden zijn, maar je kunt je wel richten op jonge koppels en dit argument uitspelen.
 

De lente zet aan tot kopen

Zelfs seizoenen hebben invloed op de huizenjacht. De lente zet aan tot kopen. Kopen gezinnen in de lente een huis, dan valt de eigenlijke verhuis vaak in de zomer en tijdens de grote vakantie van de kids. Het is dan vaak net iets makkelijk om praktisch alles te organiseren.

Het weer speelt trouwens ook een rol. Verkoop je huis in zonnige oorden, dan gaat dit vlotter in de winter. Mensen dromen dan immers van een aangenamer klimaat. Een fraai huis met zwembad in eigen land, laat zich dan weer makkelijker verkopen in de zomer. Het is trouwens altijd aangenamer om huizen te gaan bekijken met zacht weer. Als je door de plensbuien door op zoek moet naar een woonst, dan beïnvloedt dit de zin in kopen.
 

Vakantiegeld of eindejaarspremie 

Het vakantiegeld of de eindejaarspremie kunnen net dat extraatje zijn, wat mensen nodig hebben om een eigen woning te kopen. De eigen inbreng kan zo gerealiseerd worden, waardoor de zoektocht in een stroomversnelling komt.

Uit de cijfers blijkt dat de maanden maart en april het interessants zijn. Verhuizen kan dan in de grote vakantie en dat geeft voor veel mensen toch de doorslag. Uiteraard hoef je je van deze periodes niets aan te trekken. Een droomhuis krijg je immers niet op bestellingen en de nood aan verhuizen kan altijd optreden.