Ontdek waarom de herfst de ideale periode is voor de verkoop van je huis


Als eigenaar of kandidaat-koper kan je er deze dagen niet omheen: 1 september lijkt ook het einde van het huizenjacht-seizoen in te luiden.

Schooltijd betekent geen tijd om te verhuizen


Wanneer kinderen weer op school zijn, zijn we minder geneigd om te verhuizen. De herfst- en winterfeestdagen liggen op de loer en niemand wil een huis kopen voor of tijdens een hectische periode. Dat geloven de meeste mensen, maar niets is minder waar.

Als we ons baseren op de statistieken, komen we tot de conclusie dat de herfstperiode toch de perfecte tijd is om je op de huizenmarkt te begeven.

De tweede beste tijd van het jaar


De lente en vroege zomer is een topperiode voor gezinnen die op zoek zijn naar een nieuwe thuis voordat het schooljaar begint. Kopers die tijdens de herfst op zoek gaan naar een nieuwe thuis doen dit om andere en toch even doorslaggevende redenen.

De herfst is inderdaad de tweede beste tijd van het jaar om je woning te verkopen. De vakantie is afgelopen, gezinnen plooien terug in hun routines, en de eindejaarsperiode is toch nog veraf. Het aanbod dat tijdens de zomermaanden is geslonken wordt opnieuw groter. 

Verkopers staan over het algemeen meer open voor onderhandelingen omdat de dagen weer korter worden, en serieuze kopers zijn op zoek naar die ene speciale woning waarin ze nog dit jaar voor de eerste keer Kerst kunnen vieren. Als u een verhuis overweegt, is het nu een geweldige tijd!

Minder biedingen en meer serieuze aankopen


Als de gedachte aan de huizenrush tijdens de lente je hoofd al deed tollen, ben je niet alleen. Het kopen van een huis in de herfst betekent dus mogelijk minder concurrentie en minder kans om in een emotionele biedingsoorlog terecht te komen.

We leven in een koel klimaat en verkopers zullen hun verhuis achter de rug willen vooraleer de koude intreedt. Sommige verkopers zullen er ook voor kiezen om hun huis op te sparen tot wanneer het voorjaar en het zomerseizoen voorbij zijn, in de hoop dat hun eigendom meer aandacht krijgt wanneer de grote rush voorbij lijkt.


Overtuigd dat je een herfst-(ver)koper kan zijn? Contacteer ons voor een vrijblijvende babbel en ontdek het samen met ons.